Logeren op de boerderij

in de Vlaamse Ardennen

in een luxueus kader

Onze boerderij

Onze boerderij met twee bedrijfszetels bevindt zich op de grens van Zandbergen en Idegem, beiden deelgemeenten van Geraardsbergen.

De oude vierkantshoeve, de Valeriushoeve ,aan de ene zijde en het moderne melk-en vleesveebedrijf 'Fokkerij Van Den Ighemkouter' aan de andere zijde. Tussen de twee bedrijfszetels vind je een uitgestrekte vlakte, de Ighemkouter, waar je onze koeien kan zien grazen en waar de weiden en akkers  zorgen voor een prachtig landschap! We hebben ongeveer 200 dieren , op de akkers wordt vooral tarwe, gerst , bieten, mais en luzerne geteeld. Zo'n 35ha weiden zorgen voor voldoende vers gras tijdens het weideseizoen, maar van hieruit leggen we ook de wintervoorraad aan.

Rond de 'Valeriushoeve' grazen onze mooie, rustige  witblauwe stamboekkoeien, en natuurlijk ook Zazoe, onze shetlandpony!

Maar wil je actief betrokken worden bij het landbouwgebeuren dan kan je alvast je laarzen meebrengen om een bezoekje te brengen aan ons modern melkveebedrijf.
Onze koeien worden immers gemolken door een robot, maar krijgen toch nog allemaal een naam!

In samenspraak met Regina of Mieke, kan je meehelpen met het voeren van de dieren, met het geven van een papflesje aan de kalfjes!!
Met een beetje geluk krijg je misschien de geboorte van een kalfje te zien...

Een ritje met de tractor kan als Pieter aan het werk is op de boerderij!

De landbouwactiviteiten zijn wel gescheiden van de vakantiewoningen waardoor de rust er steeds gegarandeerd is. 

 

Share